Vježbe

Raspored vježbi 03 2021 web

 

 

Skladno tijelo je ideal još od antičkih vremena, a vježbanje je najbolji način za postizane tog cilja.

Bilo da želite smršaviti, smanjiti bolove u leđima, ili se jednostavno razgibati i osjećati se bolje, pronaći ćemo idealnu kombinaciju vježbi za Vas!

Odaberite tip vježbi koji vam najviše odgovara...


PILATES

Pilates metoda je bazirana na anatomiji, biomehanici, fiziologiji. To je program koji kao osnovu koristi vježbe jačanja i istezanja s naglaskom na koncentraciju, tijek pokreta te kontrolu disanja. Ovom metodom poboljšava se tonus muskulature, jačaju duboki mišići leđa i stražnjice te oblikuju mišići ruku i nogu. Pilates smanjuje bol u leđima, popravlja držanje i izgrađuje tijelo vitkog mišićnog tonusa. Osim mat pilatesa (vježbe na strunjači) postoji pilates s malim loptama, velikim loptama obručima, štapovima, trakama...Osim za rekreativno bavljenje i prevenciju, pogodan je za profesionalne sportaše, kao i za osobe na rehabilitaciji.

Trening sadrži sve elemente koje jedan cjelovit i kvalitetan trening mora sadržati: aerobni trening za poboljšanje kondicije i potrošnju potkožnog masnog tkiva, vježbe snage (dinamičke i statičke) i za kraj vježbe istezanja u svrhu postizanja općeg opuštanja i relaksacije nakon treninga. Sve je to prilagođeno rekreativcima kako bi svaki polaznik, bilo da je početnik ili napredni vježbač, ostvario ciljeve i postigao rezultat. Za polaznike je ovaj program učinkovit, intenzivan, zabavan, timski i motivirajući. Namijenjen je i muškarcima i ženama.

 

KINEZITERAPIJA (VJEŽBE ZA BOLNA LEĐA)

Kineziterapija je sustavna terapija koja primjenjuje pokrete tijela, sa ciljem poboljšanja funkcioniranja dijela tijela ili cjelokupnog organizma. Kineziterapija smanjuje osjećaj umora, poboljšava cirkulaciju, eliminira bol u mišićima, smanjuje bol u kralješnici, te smanjuje neuralgiju. Osim toga, kineziterapija uravnotežuje grudni koš i trbuh, smanjuje sadržaj masnoća u tijelu te poboljšava tonus i izgled tijela.

MEDICINSKA GIMNASTIKA

Medicinska gimnastika obuhvaća niz medicinskih vježbi koje imaju za cilj povećati opseg pokreta, snagu i tonus mišića, te izdržljivost i fleksibilnost. Provodi se uz kontrolu fizioterapeuta kako bi u svakom trenutku bilo moguće ispraviti greške pri izvođenju. Medicinska gimnastika utječe na smanjenje razvoja osteoporoze i jačanje kostiju, povećanje pokretljivosti mišića i zglobova, smanjenje boli u leđima, smanjenje rizika od prijeloma te na sporiji gubitak mišićne mase. Ona također podiže opće razpoloženje, ubrzava krvotok, oslobađa od stresa i pomaže pri održavanju kondicije tijela. Vježbe se provode uz pomoć raznih rekvizita kao što su Pilates lopte, štapovi, elastične trake, utezi i sl. Medicinska gimnastika provodi se ciljano, pomno odabranim vježbama za određene djelove tijela i prema određenim dijagnozama:
- vježbe za cervikalnu kralješnicu
- vježbe za torakalnu kralješnicu
- vježbe kod osteoporoze
- vježbe za lumbalnu kralješnicu

KOREKTIVNA GIMNASTIKA ZA DJECU

Važna je za prevenciju lošeg držanja, za zaustavljanje daljnjeg napretka skolioze, kao podloga za zdrav razvoj mišićno-koštanog sustava i osnova te za stvaranje zdravih posturalnih navika pri sjedenju, stajanju i hodanju. Program korektivne gimnastike za djecu obuhvaća: vježbe disanja uz korekciju držanja, - rastezanje kralješaka-kralježnice radi smanjenja iskrivljenja. U obzir dolaze vježbe samoproduženja u različitim položajima: ležećem, sjedećem, klečećem i stojećem položaju, vježbe za istezanje skraćenih mišića, vježbe za jačanje mišića, istezanje mišića fleksora stražnje lože natkoljenice.

PRE I POST NATALNO VJEŽBANJE

Prilagođeno je fiziološkim promjenama stanja (hormonalnim, krvožilnim, dišnim, metabo"ičkim, endokrinim i anatomskim) u svrhu održavanja kondicije i samopouzdanja prije i za vrijeme poroda, i bržeg oporavka majke nakon poroda. Poželjno je da vježbačica ima nekakvo iskustvo u bilo kojem obliku vježbanja te da priloži trudničku knjižicu u kojoj je naglašeno da pre ili post-natalno razdoblje prolazi u redu te da nema nikakvih rizičnih faktora koji bi onemogućavali ovaj trenažni proces.

TOTAL BODY WORKOUT

Kružni trening u kojem se izmjenjuju različiti rekviziti (mala i velika Pilates lopta, ručni i nožni utezi, gume, trake, obruči, štapovi, steperi, šipke...), pa je ovakav trening dinamičan, zanimljiv i funkcionalan. Istovremeno se djeluje na poboljšanje izdržljivosti i repetitivne snage svih mišićnih skupina. Trening obiluje promjenama intenziteta ne narušavajući aerobnu zonu rada, čime pogoduje smanjenju potkožnog masnog tkiva.

FUNKCIONALNI TRENING

Funkcionalni trening označava koncept treninga kojim se utječe na istovremeni razvoj što većeg broja motoričkih i funkcionalnih sposobnosti i osobina te na sastav tijela. Drugim riječima, funkcionalni trening će utjecati na razvoj motoričkih sposobnosti (snaga, jakost, koordinacija, ravnoteža, mišićna izdržljivost, brzina, fleksibilnost), energetskih sustava (fosfatni, glikolitički i aerobni) te na smanjenje masnog tkiva (potkožnog i visceralnog).
Također, funkcionalni trening je vrsta tjelesne aktivnosti koja istovremeno aktivira više mišića, više mišićnih skupina i više zglobova. Na taj način se olakšava izvođenje svakodnevnih aktivnosti, smanjuje opasnost od ozljeda i posljedičnu značajno poboljšava kvaliteta života.

INDOOR BOOTCAMP (VOJNIČKI TRENING)

je program vježbanja nastao spojem rekreativnog vježbanja i vojnog treninga. Naizgled nespojiva kombinacija ipak predstavlja za svakog zdravog rekreativca vrlo zabavan i intenzivan trening. Sastoji se od različitih vrlo intenzivnih vježbi koje podsjećaju na fizičku pripremu vojnika kao što su trčanje, vježbe s utezima, razni skokovi i poskoci, puzanja, provlačenja, sklekovi, čučnjevi, a često se u sklopu samog treninga koriste specifične vojničke vježbe kao što su puzanje po tlu, preskakanje različitih dimenzija prepreka, penjanje na konop, trčanje preko automobilskih guma, ponekad čak i podizanje istih.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn