Iz medija

Clanak DN 2

 
Hidrogimnastika je idealna za povećanje kondicije i unaprjeđenje zdravstvenog stanja organizma

Voda i vodeno okruženje stvaraju osjećaj ugode, lakoće i blagostanja. Pokreti u vodi su znatno olakšani i zato je hidrogimnastika ili vježbanje u bazenu pogodna za mnogobrojna stanja mišićno-koštanog sustava: artroze, bolne sindrome kralježnice, reumatska i neurološka oboljenja, predoperativna i postoperativna stanja sustava za pokretanje, kako kod starijih osoba, tako i kod osoba s prekomjernom tjelesnom težinom. 

Osobito je blagotvorna u trudnoći jer je tokom tjelovježbe opterećenje za zglobove znatno manje, a u isto vrijeme postiže se bolja gibljivost i fizička kondicija. Vježbe pružaju mikromasažu na površini kože, čime se postiže bolja cirkulacija, osjećaj blagostanja, dobrog raspoloženja te relaksacija.

Idealno je provoditi hidrogimnastiku u preventivne svrhe za unaprjeđenje zdravlja cijelog organizma kao i za povećanje kondicije organizma. Razvija svjesnost i sposobnost pravilnog držanja, povećava elastičnost, pokretljivost, spretnost i snagu mišića, a ujedno djeluje pozitivno na respiratorni, kardiovaskularni i živčani sustav. 

Hidrogimnastika se provodi uz stručni nadzor fizioterapeuta kako ne bi došlo do kompenzacija i krivih obrazaca pokreta. Kombiniraju se razne vrste vježbi od istezanja, razgibavanja pa i do onih malo zahtjevnijih, pri čemu se treba paziti da se ne prelazi granica fizičke mogućnosti.

U Poliklinici Aqua Med za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju hidrogimnastika se održava svakodnevno u trajanju od 45 min. Kod specifičnijih stanja i dijagnoza, moguće ju je kombinirati s fizikalnom terapijom koja se bazira isključivo na individualnom pristupu koristeći odgovarajuće  koncepte i metode manualne terapije.

Poliklinika se nalazi u Marvie Hotel and Health, Peričićeva 1, u Splitu. 
Kontakt i informacije na broju telefona 021 279 844

Članak: http://www.dalmacijanews.hr/clanak/b0ex-uclanite-se-u-polikliniku-aqua-med-na-hidrogimnastiku-kako-bi-bili-fit#/clanak/b0ex-uclanite-se-u-polikliniku-aqua-med-na-hidrogimnastiku-kako-bi-bili-fit

 72 hourshttps://www.flightnetwork.com/blog/72-hours-adventure-tours-split/

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn